Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gratis controle op bandenspanning op Aarplein

10 september 2014 - 14:42  •  reacties

Gratis controle op bandenspanning op Aarplein

Alphen aan den Rijn -

De medewerkers van de service 'Band op spanning' staan dan van 9.30 uur tot 17.00 uur op het parkeerterrein Aarplein bij het winkelcentrum De Aarhof voor u klaar. Als uw autobanden niet op de juiste spanning zijn, kost dat veel onnodige brandstof. Met te zachte banden verbruiken auto’s op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk.

De verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. Ongeveer de helft van het hele Nederlandse wagenpark (3,5 miljoen voertuigen) rijdt met een te lage bandenspanning. Gezamenlijk zorgt dat voor een verspilling die kan oplopen tot zo’n 400 miljoen liter brandstof en een uitstoot die kan oplopen tot circa 1 miljoen ton extra CO2. 

De service 'Band op spanning' is een initiatief van Stichting de Groene Garage. Gemeente Alphen aan den Rijn vindt dit een goed initiatief en biedt deze service dan ook voor de negende maal kosteloos aan voor alle inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens de acties in voorgaande jaren zijn bij in totaal 921 auto’s de banden op de juiste spanning gepompt. Zij bespaarden gezamenlijk ruim 4006 liter brandstof per kwartaal en er is een totale financiële besparing aan brandstof en banden van bijna 17 duizend euro bereikt! 

Met de Europese Mobiliteits Week geeft de Europese Commissie aandacht aan duurzame vormen van vervoer en bewust autogebruik. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft zich geregistreerd als actieve deelnemer van de Europese Mobiliteits Week.

Fotograaf: Josh Walet