Nieuws

« Vorige - Volgende »

De dood van peuter Savanna vandaag 10 jaar geleden

20 september 2014 - 10:19  •  reacties

De dood van peuter Savanna vandaag 10 jaar geleden

Alphen aan den Rijn - Zaterdag 20 september is het 10 jaar geleden dat de 3-jarige Savanna uit Alphen aan de Rijn is vermoord. Ze werd door haar moeder en stiefvader jarenlang ondervoed en mishandeld met de dood tot gevolg.

Het lichaampje van Savanna werd per toeval door een agent ontdekt in de kofferbak van de auto van haar ouders. Haar moeder en stiefvader wilden haar waarschijnlijk begraven in het bos bij Holten. Vermoedelijk is het meisje gestikt in een washandje of ander stuk textiel dat in de mond van Savanna werd gedrukt en daarna met tape werd dichtgeplakt. De moeder werd door de rechtbank veroordeeld tot zes jaar cel en tbs. De stiefvader werd veroordeeld tot twee jaar cel met tbs.

De dood van Savanna leidde tot veel commotie omdat hulpverleners het gezin dat aan de Castorstraat woonde al jaren volgden. Het OM maakte eind 2006 bekend over te gaan tot vervolging van het gezinsvoogd. De zaak veroorzaakte een schok bij hulpverlenend Nederland. Uiteindelijk sprak de rechtbank de voogd vrij. 

Meer informatie over de zaak van Savanna lees je op de website van het OM.

Hart van Nederland blikte deze week terug met Ton Moolenaar. Hij was destijds gezinsvoogd en als voorzitter van de Belangenvereniging voor Medewerkers van Bureau Jeugdzorg nauw betrokken bij de zaak.

Bron: Hart van Nederland

Fotograaf: Josh Walet

Verwante nieuwsberichten