Nieuws

« Vorige - Volgende »

Groene Hart Energie is er vóór en dóór Alphenaren

9 oktober 2014 - 10:19  •  reacties

Groene Hart Energie is er vóór en dóór Alphenaren

Alphen aan den Rijn -

"Coöperatie Groene Hart Energie is een platform dat duurzame en kwalitatief hoogwaardige energiesystemen ontwikkelt. We streven ernaar om samen met lokale partijen productie en consumptie van energie dichtbij elkaar te brengen en de geldstoom in de regio te houden", aldus voorzitter Frank Kouwenhoven. "We ondersteunen particulieren en bedrijven met gezamenlijke programma’s voor het opwekken van duurzame energie, zoals het opwekken van duurzame energie op het eigen dak of in een collectief dak."

'Ecocity deelauto'
"Maar we doen nog veel meer", vervolgt Frank zijn verhaal. "Zo is de coöperatie betrokken bij een proefproject 'Ecocity deelauto'. Dat sluit aan bij de doelstelling dat we groene energie ook in onze mobiliteit willen realiseren. Als coöperatie willen we laten zien dat duurzaam leuk is: het is goed voor het milieu, de portemonnee, zijn minder afhankelijk van buitenlandse energieproducenten en het is goed voor de lokale economie. Onze slogan luidt dan ook: Groene Hart Energie, dáár krijg je energie van."

Samen staan we sterk
"Wie mee wil bouwen aan duurzame energievoorziening in het Groene Hart kan lid worden van onze coöperatie. Immers, samen bereik je meer dan alleen. Via de coöperatie kan men bijvoorbeeld groene energie afnemen en advies krijgen. We staan open voor allerlei initiatieven die leiden tot een groenere samenleving. Op de landelijke dag van de duurzaamheid hopen we in Alphen te kunnen starten met een grootschalig project op het gebied van zonne-energie."

Fotobijschrift: Drie bestuursleden van Coöperatie Groene Hart Energie met v.l.n.r: Frank Kouwenhoven, Bert van 't Veer en Martin Gordeau.

Fotograaf: Josh Walet
Groene Hart Energie.'
Groene Hart Energie

Duurzaam, betaalbaar, eigen en betrouwbaar.