Nieuws

« Vorige - Volgende »

OM eist 9 jaar cel voor dodelijke schietpartij Herenhof

6 februari 2015 - 10:28  •  reacties

OM eist 9 jaar cel voor dodelijke schietpartij Herenhof

Alphen aan den Rijn -

De schietpartij volgde na een ruzie tussen O. en het slachtoffer, waarbij de twee met elkaar op de vuist gingen. Volgens Nabil O. handelde hij uit noodweer. Van Zwienen zou O. flink hebben toegetakeld en O. zou geen andere uitweg zien dan een vuurwapen te pakken en te schieten.

O. droeg een wapen voor zelfbescherming, omdat hij bang was voor een groep kampers die hem in april vorig jaar zou hebben ontvoerd. In plaats van naar de politie te gaan, besloot de Alphenaar een vuurwapen aan te schaffen.

Ruzie om hennepkwekerij
De ruzie in winkelcentrum Herenhof ging volgens de verdachte over een hennepkwekerij die hij zou hebben leeggehaald. Toen Nabil O. hoorde dat kampers hem om die reden zochten, wilde hij dat in een gesprek met René van Zwienen uit de wereld helpen.

Paul Verweijen, advocaat van Nabil O., gaf donderdagmiddag aan dat O. geen schijn van kans maakte tijdens de ruzie. Hij vindt dan ook dat Nabil O. moet worden ontslagen van alle rechtsvervolging. Volgens Verweijen heeft Van Zwienen 'excessief geweld' gebruikt tegen de verdachte.

Spijt
Volgens O. was het nooit zijn intentie om Van Zwienen te doden. "Tot op de dag van vandaag denk ik aan dat moment". Tijdens de rechtszaak liet O. weten zijn spijt te willen betuigen aan de naasten en de familieleden van Van Zwienen.

De rechtbank in Den Haag doet op donderdag 19 februari uitspraak.

Bron: OmroepWest