Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gezocht: nieuwe voorzitter Gilde Alphen aan den Rijn

28 mei 2015 - 13:54  •  Lenie Dingemanse  •  reacties

Gezocht: nieuwe voorzitter Gilde Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn -

Als deze gedachte bij u opkomt, lees dan even door!

Na vier intensieve jaren wil onze voorzitter een stapje terugdoen. En daarmee komt de weg vrij voor een enthousiaste vrijwilliger (m/v) die zich herkent in bovenstaande uitspraak en die  - na een inwerkperiode van enkele maanden - het stokje van de huidige voorzitter over wil nemen.

Iemand met de nodige ambities en bestuurservaring (als het kan in een vrijwilligersorganisatie), die het leuk vindt onze organisatie, met een variabel dienstenpakket voor jong en oud, te leiden. Betrokkene heeft inlevingsvermogen en overzicht en is goed benaderbaar. Hij/zij legt gemakkelijk contact met mensen en organisaties, heeft bestuurlijke vaardigheden, kan gemakkelijk delegeren en beschikt over voldoende tijd (indicatie: 16 u pw)

De organisatie kent een bestuur waarin alle disciplines vertegenwoordigd zijn.

Taken
*       faciliteert de diverse projecten,
*       bepaalt mede het gezicht van de organisatie naar buiten,
*       onderhoudt de diverse contacten met andere organisaties, waaronder gemeente en landelijke Gilde organisaties,
*       zit het bestuur voor,
*       geeft inzicht in wat het Gilde doet,
*       en neemt initiatieven bij nieuwe kansen voor het Gilde.

Het Gilde Alphen aan den Rijn is een vrijwilligersorganisatie die maatschappelijk en sociaal bezig wil zijn.  De organisatie biedt een platform aan mensen die zich belangeloos in willen zetten om hun kennis, kunde en relevante ervaring te delen met anderen die daar behoefte aan hebben.

Daarnaast wil het Gilde een hechte organisatie zijn, waarin ook plaats is voor het gezamenlijk organiseren van recreatieve projecten voor de vrijwilligers en voor anderen. Door deze instelling, die mensen over en weer de gelegenheid geeft zich persoonlijk te manifesteren, en tegelijk een bijdrage te leveren aan het welbevinden van anderen, draagt het Gilde in belangrijke mate bij aan de zo  gewenste en noodzakelijke sociale cohesie.

Informatie
Jack Hageraats, voorzitter.
Mail: jack.hageraats@gildealphenaandenrijn.nl
Telefoon: 0172 471 485 // GSM: 0652 417 973

Fotograaf: Josh Walet