Nieuws

« Vorige - Volgende »

Dader schietpartij Broekhorst definitief 21 jaar in cel

1 juli 2015 - 11:05  •  reacties

Dader schietpartij Broekhorst definitief 21 jaar in cel

Alphen aan den Rijn -

N. is het niet eens met de lange celstraf die hem werd opgelegd door het gerechtshof en tekende cassatie aan. Hij zegt te hebben geschoten uit noodweer. Door de uitspraak van de Hoge Raad is het vonnis onherroepelijk.

Ripdeal in woonwijk mislukte
Het gerechtshof acht Erlof N. schuldig aan tweemaal doodslag, tweemaal poging doodslag, afpersing en vervoer van cocaïne. Hij moet 21 jaar gevangenisstraf uitzitten. De rechtbank kwam in 2012 tot hetzelfde oordeel. Het Openbaar Ministerie, dat 28 jaar had geëist en N. had aangeklaagd voor moord, gaat niet in cassatie.

Noodweer is volgens het gerechtshof niet van toepassing omdat cocaïnebezit illegaal is. Siegmar W. kreeg vier jaar en negen maanden opgelegd. Hij werd in 2012 nog veroordeeld tot vijf jaar cel. Justitie had zes jaar geëist. Het tweetal wordt door topadvocaten Jan-Hein Kuijpers, die eerder Willem Holleder bijstond en één van de verdachten in de Puttense Moordzaak vrijpleitte, en Gerard Spong.

Twee doden, twee zwaargewonden
De schietpartij vond op 1 april 2011 plaats na een mislukte ripdeal. Dat mondde uit in een bloedbad. Een groep van vier Limburgers van Bulgaarse en Joegoslavische afkomst, had een afspraak met onder andere N. aan de Broekhorst in Alphen aan den Rijn. Toen de Limburgers er met drie kilo cocaïne á 90.000 euro vandoor wilden gaan, werd hun auto doorzeefd met kogels.

Twee personen werden doodgeschoten door N. Twee anderen raakten zwaargewond. Met hoge snelheid zijn de vier mannen gevlucht. N. en W. hebben het viertal al schietend achtervolgd tot aan Gouda. De twee zwaargewonden zijn in 2012 veroordeeld tot 2,5 en 20 maanden gevangenisstraf. Zij zijn niet in hoger beroep gegaan.

Fotograaf: Josh Walet