Nieuws

« Vorige - Volgende »

Afwijzingen traplift voortaan in persoonlijk gesprek

6 juli 2015 - 13:17  •  reacties

Afwijzingen traplift voortaan in persoonlijk gesprek

Alphen aan den Rijn -

Eerder erkende De Jager al dat de toon die Participe heeft gebruikt bij het versturen van de brief fout was. "Laat ik voorop stellen, er stond geen woord Chinees in die brief. Tegelijkertijd is zoiets natuurlijk uitermate lastig. Wanneer is een brief bot en wanneer niet? Als iemand iets wil en hij krijgt dat niet, is hij daar nooit blij mee. Dus 'u krijgt geen traplift' wordt altijd als heel negatief beschouwd", zo vertelt De Jager in een gesprek met Binnenlands Bestuur.

Inmiddels heeft de gemeente met Participe om de tafel gezeten over de toon van de brief. Samen met een cliëntenpanel wordt besloten hoe zo'n afwijzingsbrief er uit moet komen te zien. De Jager vindt echter wel dat het geen standaard brief moet worden omdat iedere situatie anders is en dus iedere brief ook anders moet zijn. 

In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn er dit jaar twee van de vijfenzeventig aanvragen voor een traplift afgewezen. De brief aan de 91-jarige man uit Hazerswoude-Dorp is daar één van. Omdat het om zo weinig afwijzingen gaat, kun je dat ook anders doen, vindt De Jager. Hij wil Participe opdragen deze brieven in de toekomst langs te brengen. "Omdat het om zo weinig keer gaat, zou ik zeggen: neem die brief onder je arm en ga het in een persoonlijk gesprek toelichten."

Bron: Binnenlands Bestuur

Fotograaf: Josh Walet