Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kaju Putih is boos over gebroken belofte gemeente

3 september 2015 - 17:45  •  reacties

Kaju Putih is boos over gebroken belofte gemeente

Alphen aan den Rijn -

In het vervallen gebouw, dat op dit moment door de vloer op zijn plek wordt gehouden, heeft zich het 10-koppige comité van Kaju Putih verzameld om de huidige stand van zaken te bespreken. "Het begon allemaal 2 weken geleden", verklaart een van de leden van het comité. "In overleg met het bestuur van Kaju Putih hebben we toen besloten om, gezien de huidige staat van het gebouw, de gemeente eindelijk eens aan de afspraak te houden over een stenen verenigingsgebouw." Deze toezegging is toentertijd gedaan door wethouder Michel du Chatinier. Deze belofte is al meerdere malen gedaan, te weten in 2012, 2013 en 2014, maar de inlossing van deze belofte blijft tot op heden uit.

Het gebouw heeft een sterke sociaal maatschappelijke functie binnen de Molukse gemeenschap, maar heeft last van grondwater dat hoger komt dan de vloer, scheuren en verzakte delen van de vloer. Om deze redenen zijn de activiteiten in het gebouw per direct stopgezet.

Het comité is boos dat de gemeente de toezegging voor het gebouw ontkent. Hun doel is om een bevestiging van de gemeente te krijgen dat het gebouw is beloofd. En rest de grote vraag, wanneer gaat de gemeente de gemaakte belofte inlossen? "De tijden veranderen, maar de behoefte die er toen was aan een nieuw gebouw is er nog steeds. En dat zal ook niet veranderen", aldus het comité.

Kaju Putih is een handtekeningenactie gestart en heeft inmiddels (online en op papier) al meer dan 300 handtekeningen weten te verzamelen. Deze komen van mensen uit de wijk, maar ook van sympathisanten uit heel Alphen aan den Rijn.

Kaju Putih heeft van toenmalig wethouder Michel du Chatinier een spiegel gekregen om in het nieuwe gebouw op te hangen en uit te kijken naar de toekomst. "Het beeld dat de spiegel op dit moment weergeeft, is er helaas niet één om vrolijk van te worden", stelt het comité van Kaju Putih.

 

Fotograaf: Josh Walet