Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wederom een rechtszaak over schietdrama Alphen

16 september 2015 - 10:14  •  reacties

Wederom een rechtszaak over schietdrama Alphen

Alphen aan den Rijn -

Volgens letselschadejurist Orlando Kadir zijn de slachtoffers van de schietpartij in winkelcentrum de Ridderhof schandalig behandeld door Nationale Nederlanden. De verzekeraar keerde deze zomer vijf ton uit aan de slachtoffers.

"Namens 66 cliënten deed ik een beroep op de aansrakelijkheidpolis van de schutter Tristan van der Vlis en slechts de helft van de cliënten kreeg een compensatie," verklaard Kadir. Nationale Nederlanden weigert nu de kosten te vergoeden die Kadir moest maken om de door de rechtbank aangestelde vereffenaar te helpen bij de uitkering van de vergoedingen. Volgens de letselschadejurist is dat onacceptabel, want formeel moet hij die kosten nu op zijn cliënten verhalen. "Dat kan ik niet maken, dan houden zij niets over," aldus Kadir.

Het voorschot wat Kadir van Nationale Nederlanden heeft gekregen, dekt volgens de jurist amper 10 procent van de kosten. Hij meent minimaal zeven ton aan kosten gemaakt te hebben voor deze zaak. Kadir vind het hoogst ongebruikelijk hoe de verzekeraar zich opstelt en hij heeft tevergeefs geprobeerd de verzekeraar alsnog zijn kosten te laten vergoeden.

Nationale Nederlanden stelt dat de kosten van Kadir wel degelijk zijn vergoed. "Hij heeft rekeningen ingediend en deze zijn meegenomen door vereffenaar Berth Groot. Met de door hem gemaakte verdeelsleutel hebben alle partijen ingestemd," zegt een woordvoerder, "Nationale Nederlanden bemoeide zich verder niet met de verdeling, wij hebben maximaal uitgekeerd op de polis van Van der Vlis."

Bron: AD 

Fotograaf: Josh Walet