Nieuws

« Vorige - Volgende »

Groene Hart Leerpark houdt actie voor voedselbank

27 september 2015 - 14:16  •  SVBA  •  reacties

Groene Hart Leerpark houdt actie voor voedselbank

Alphen aan den Rijn -

Maatschappelijke stage is tegenwoordig niet meer verplicht, toch maakt bij veel scholen uit het voortgezet onderwijs de stage onderdeel uit van hun onderijsprogramma. Zo ook bij het Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn. Zij laten de 2e klassers in dat schooljaar 30 uur vrijwilligerswerk doen voor een non-profitorganisatie: een vrijwilligersorganisatie, instelling of maatschappeijke organisatie).

Al een aantal jaar lopen meerdere leerlingen van het Groene Harte Leerpark hun stage bij de voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken. Zij helpen die organisatie bij hun inzamelingsacties in supermarkten, het samenstellen van voedselpakketten en het uitdelen daarvan in Het Kasteel. Zij krijgen daardoor een beter beeld van de samenleving, dat niet alles vanzelfsprekend is in het leven en dat armoede dichterbij is dan je wellicht zou denken.

Een verzoek van de voedselbank of het Groene Hart Leerpark ook dit jaar weer wilde meewerken aan een actie om voedsel te verzamelen werd door de docenten Rebecca Vermeulen en Gozien Mathijssen snel opgepakt. Zij coördineren dit binnen het Groene Hart en bereiden de leerlingen op deze mooie actie voor.

A.s. vrijdag 2 oktober tussen 09.00 - 12.00 uur zullen dan ook weer een kleine 150 leerlingen in heel Alphen langs de deuren gaan om houdbare voedselproducten en verzorgende producten te vragen voor de klanten van de voedselbank. Om zich te kunnen legitimeren hebben zij een schoolpas en een brief van school bij zich.

Wij hopen dat de actie net als vorig jaar weer een groot succes zal worden en dat wij de voedselbank zelfs meer dan de vorig jaar opgehaalde 30 kratten kunnen aanbieden, aldus Rebecca Vermeulen. We hebben hier echer het volste vertrouwen in, het begrip voor de voedselbank is groot, iedereen heeft tegenwoordig wel iemand in zijn.haar omgeving die moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen.

Op de vraag aan wat voor soort producten wij moeten denken dat mensen kunnen doneren, somt zij moeiteloos op: groenteconserven, koffioe, broodbeleg (jam, hagelslag), rijst, spaghetti, macaroni, limonade, pastasaus, blikjes knakworsten, maar ook verzorgende producten als tandpasta, shampoo.

Hierbij dan ook een oproep aan de inwoners uit Alphen aan den Rijn: Helpt u ook mee om deze actie tot een succes te maken?

Fotograaf: Josh Walet