Nieuws

« Vorige - Volgende »

Medewerkers van Sportspectrum behouden hun baan

14 oktober 2015 - 17:29  •  reacties

Medewerkers van Sportspectrum behouden hun baan

Alphen aan den Rijn -

De gemeente Alphen aan de Rijn heeft eerder dit jaar de financiering van Stichting Sportcentrum gestopt en gunde het werk aan een andere organisatie. Voor de 106 medewerkers van Stichting Sportcentrum werd ontslag aangevraagd, omdat de gemeente weigerde afspraken te maken over de overname van het personeel. De medewerkers kwamen daarom eind september samen met FNV Publiek Belang in actie en organiseerde onder meer een protestmars.

Yagoubi: "De zwemlessen en sportactiviteiten worden overgenomen door een andere aanbieder. Het is dan ook logisch dat de nieuwe aanbieder het personeel en hun arbeidsvoorwaarden overneemt. Ik ben trots op de mensen die dit door acties hebben afgedwongen." Voor een deel van de medewerkers (15 fte) moeten nog overnameafspraken worden gemaakt. FNV wil dat dit zo snel mogelijk gebeurt.

Op donderdag 15 oktober staat een vervolgactie van de medewerkers gepland voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering. Deze bijeenkomst op het Stadhuisplein (18.00 uur) gaat door. De medewerkers die afgelopen maanden in grote onzekerheid hebben gezeten en zich steeds in hebben gezet voor hun werk worden dan in het zonnetje gezet.

Fotograaf: Josh Walet
Sportspectrum.'
Sportspectrum

Beheren sportaccommodaties, waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden