Nieuws

« Vorige - Volgende »

Deze week 150 nieuwe vluchtelingen in de opvang

27 oktober 2015 - 17:17  •  reacties

Deze week 150 nieuwe vluchtelingen in de opvang

Alphen aan den Rijn -

Vanaf deze week zullen er niet alleen mannelijke vluchtelingen in de noodopvang komen wonen, deze week arriveert er ook een groep van 50 vrouwen. Zij krijgen een aparte afdeling binnen de opvang.

Vrijwilligers
De vele aanmeldingen van vrijwilligers om te helpen met bijvoorbeeld activiteiten organiseren binnen de opvang worden nog even afgehouden. De leiding van de opvang is er erg erkentelijk voor, maar vraagt begrip voor het feit dat de opvang nu eerst even moet settelen. Zodra de vrijwilligers aan de slag kunnen zullen zij onder begeleiding komen van een coördinator. Wanneer de vrijwilligers kunnen beginnen wordt nog bekend gemaakt.

Negativiteit
Volgens burgemeester Liesbeth Spies verloopt het hele vluchtelingen proces waardig en met respect. Ze spreekt zich positief uit over de nette discussie in de raad. Over de negatieve reacties op internet zegt zij: "Ik kijk natuurlijk niet dagelijks in het afvalputje van de social media om alle negativiteit te lezen. Maar er zijn gelukkig een heleboel mensen die begrip voor de vluchtelingen tonen en een bijdrage willen leveren. Deze mensen hoor je niet altijd."

Fotograaf: Josh Walet