Nieuws

« Vorige - Volgende »

Hondenbezitters Alphen zijn verbaasd over afwijzing

2 november 2015 - 12:39  •  reacties

Hondenbezitters Alphen zijn verbaasd over afwijzing

Alphen aan den Rijn -

De AHB is ontstaan vanuit een vraag vanuit de gemeente Alphen aan den Rijn en haar nieuwe beleid rond het project 'Nieuw en Anders'. Het doel van de AHB is het dichten van de kloof tussen de hondenbezitter en de niet hondenbezitter, maar ook tussen de gemeente met haar hondenbeleid en de Alphense hondenbezitter. Omdat de hondenbezitters al veel kosten hebben in de vorm van belastingen, wordt de eerste paar jaar de contributie op nul euro gehouden.

Door het ontbreken van contributie is de vereniging aangewezen op sponsoring en subsidie. De AHB heeft bij de gemeente een subsidie verzoek ingediend voor 19.500 euro. Dit is bedoeld voor verenigingsdoeleinden en aanpassingen in het openbaar gebied. Dit zijn bijvoorbeeld hondenborden, bankjes en hekken.

De aanvraag van de vereniging is door de gemeente afgewezen omdat ze volgens hen geen bestaansrecht hebben als vereniging en de verenigingsactiviteiten al binnen de Algemene Plaatselijke Verordening en het hondenbeleid zijn opgenomen.

De vereniging heeft nu het idee dat de gemeente de hondenbezitters enkel tijdelijk bestaansrecht geeft op het moment dat de hondenbelasting betaald moet worden. Ze rekenen nu op de Alphense politiek om vragen te stellen tijdens de raadsvergadering.

Fotograaf: Josh Walet