Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ondernemers tonen plannen Zegerplas aan de raad

5 november 2015 - 11:48  •  reacties

Ondernemers tonen plannen Zegerplas aan de raad

Alphen aan den Rijn -

Het plan van John Vermeer bestaat uit het realiseren van een boathouse. Naast het boathouse moeten er ook een aantal lodges komen die voor één of meerdere nachten geboekt kunnen worden. Verder behoort ook horeca met een terras aan de waterkant tot de plannen. Dit plan zal aan de noordkant van de Zegerplas, nabij het Chinese restaurant, worden gerealiseerd.

Het plan van Martin Kalkhoven bestaat uit een horecagelegenheid aan de Westkanaalweg, in de hoek van de plas naast de t-steiger, met aanlegplaatsen voor zo'n 30 bootjes. Het volledige pand zal op het water worden geplaatst en kijkt uit over de Zegerplas en de weilanden richting Aarlanderveen. Aan het einde van de steiger komt een trouwkapel, die ook te gebruiken is voor recepties of groepsdiners.

De plannen zijn ontwikkeld om toerisme en recreatie in Alphen aan den Rijn te vergroten. Voor beide plannen moet de huidige fietsbrug langs de Zegerplas worden vervangen voor een ophaalbrug zodat boten de Zegerplas op kunnen varen. Het vervangen van de brug neemt de gemeente voor haar rekening.

Benieuwd naar impressies van de plannen? Klik hier voor het plan van John Vermeer en klik hier voor het plan van Martin Klakhoven

Fotograaf: Josh Walet