Nieuws

« Vorige - Volgende »

Burgemeester opent de Ashram Goededoelenmarkt

20 november 2015 - 11:26  •  reacties

Burgemeester opent de Ashram Goededoelenmarkt

Alphen aan den Rijn -

Tijdens de markt presenteerden negen vertegenwoordigers van goede doelen zich met kraampjes en workshops aan de leerlingen. Op deze manier konden de leerlingen zich een duidelijk beeld vormen van de organisaties en een goede keuze maken aan het einde van de ochtend. Deelnemende doelen waren onder andere War Child, Stichting ALS, No Kidding en Unicef. De uitslag van het stemmen wordt binnenkort bekend gemaakt.

Op 18 december staat er op het Ashram College een eigen 'Glazen Huis'. Vorig jaar wisten de leerlingen van het Ashram College 14.000 euro in te zamelen voor 3FM Serious Request.

"Het ophalen van geld aan het einde van het jaar is op het Ashram College inmiddels een redelijke traditie", zegt Ronald de Rooij, teamleider vmbo op het Ashram College. "We zijn er behoorlijk goed in, zo blijkt."

Voor brugklasleerlingen van het vmbo is het inzamelen van geld gekoppeld aan het project 'Jij de Baas', wat zich richt op 'ondernemend leren'. De leerlingen zullen tot aan de kerstvakantie aan de slag gaan als ondernemers en een product of dienst in de markt gaan zetten om zo geld voor het goede doel op te halen. In de afgelopen weken zijn er al bedrijven 'opgericht' en zijn er ondernemingsplannen uitgewerkt. 

Leerlingen van ons Entreprenasium, vmbo leerjaar 1 organiseren vandaag een goededoelenmarkt in het kader van ‘JIJ DE...

Posted by Ashram College on donderdag 19 november 2015

Fotograaf: Josh Walet
Liesbeth Spies.'
Liesbeth Spies

Ashram College.'
Ashram College

VMBO-HAVO-VWO