Nieuws

« Vorige - Volgende »

Eigenaren willen €50.000 investeren in het centrum

4 december 2015 - 10:46  •  reacties

Eigenaren willen €50.000 investeren in het centrum

Alphen aan den Rijn -

Op 7 december presenteren wethouder Gerard van As namens de gemeente en Gerard Gesman als voorzitter van de CVCA de uitvoeringsovereenkomst in 'De Burgemeester'. Dit is tevens het startmoment om te onderzoeken of er voldoende draagvlak is voor een BIZ onder eigenaren in het centrum.

Met de opbrengst willen vastgoedeigenaren investeren in o.a. monitoring van bezoekersstromen en sfeervolle aankleding van de winkelstraten. Denk bijvoorbeeld hangende plantenbakken. Ook het opzetten van een 'digitale stad' waarin de bezoeker van Alphen aan den Rijn zich kan oriënteren waar er wat en bij wie er kan worden gekocht, gegeten en gedronken en een haalbaarheidsonderzoek 'wonen boven winkels' in het centrum, om leegstaande verdiepingen van winkelpanden in gebruik te laten nemen als woonruimte behoren tot de ideeën.

De vereniging van eigenaren beoogt hiermee een positieve bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling van het Stadshart door concreet een aantal projecten uit het uitvoeringsconvenant 'Versterking economische positie centrum Alphen aan den Rijn' uit te voeren.

Namens de CVCA ziet Gerard Gesman deze stemming positief tegemoet. "Onze leden hebben al eerder aangegeven bij te willen dragen aan een aantrekkelijker centrum, wij hebben de handschoen opgepakt en nu kijken of we kunnen doorpakken." Het feit dat de stemming voor een BIZ voor ondernemers in het centrum niet is gelukt ziet Gesman niet als een belemmering om de draagvlakmeting nu te houden. "Wij hebben een goed programma en zien de noodzaak voor samenwerking met andere partijen."

Arie de Jong, Vastgoedeigenaar en initiatiefnemer van de CVCA zegt hierover: "Het is tijd dat ook wij als eigenaren meer doen dan alleen onze panden verhuren. Om ook in de toekomst een goed rendement te kunnen halen, is investeren in het centrum nodig. Via de BIZ kunnen we als collectief bijdragen en een serieuze partner voor het CVCA te zijn."

Fotograaf: Josh Walet
Centrum.'
Centrum

Het centrum van Alphen aan den Rijn..