Nieuws

« Vorige - Volgende »

Stage Nieuwe Stijl verwelkomt 400e deelnemer

9 december 2015 - 12:25  •  Marijke Menting  •  reacties

Stage Nieuwe Stijl verwelkomt 400e deelnemer

Alphen aan den Rijn -

Stage Nieuwe Stijl is in de afgelopen jaren erg vergroeid met Alphen aan den Rijn. Onder andere de gemeente Alphen aan den Rijn, het VOA en de SKBA hebben doorlopend kandidaten via Stage Nieuwe Stijl. In totaal zijn er maar liefst 39 plekken in de gemeente Alphen aan den Rijn vervult door Stage Nieuwe Stijl. Daarnaast zijn 27 kandidaten afkomstig uit de gemeente Alphen aan den Rijn. 

Grote vraag Stage Nieuwe Stijl
Dat Stage Nieuwe Stijl aan een grote vraag tegemoet komt, is duidelijk. Een afgeronde studie is vaak niet voldoende om aan een baan te komen. De werkgever van nu wil vooral werknemers met ervaring en uitmuntende skills op allerlei terreinen.

Opzet Stage Nieuwe Stijl
Om gemotiveerde jongeren daar een handje mee te helpen gaat de projectorganisatie van Stage Nieuwe Stijl samen met een jongere (onder de 27 jaar) op zoek naar een passende werkervaringsplaats op niveau. Op deze werkplek is de jongere als trainee maximaal zes maanden werkzaam voor 24 uur per week. De trainee staat ingeschreven bij een erkende onderwijsinstelling en krijgt bij aanvang van een stage een praktijk- en onderwijsovereenkomst. Van de werkgever ontvangt de trainee bij aanvang van de stage een vergoeding van € 650,- bruto per maand. De trainee gaat daarnaast wekelijks aan de slag met zijn of haar (sollicitatie) skills in relevante trainingen en workshops. Dit totaalpakket zorgt ervoor dat de trainee na zes maanden gegarandeerd beter uit de bus komt; maar liefst 71% van de oud-deelnemers vond binnen zes maanden of direct aansluitend aan het traineeship een baan (peildatum november 2015).

Voor werkgevers die bereid zijn, boventallig,  een werkervaringsplaats aan te beiden  voor deze groep afgestudeerde jongeren is het project een mooie mogelijkheid om kennis te maken met enthousiaste en gemotiveerde jonge mensen die klaar staan om een actieve bijdrage te leveren op de arbeidsmarkt.

2016
Vanwege de grote interesse van jongeren en  participerende werkgevers gaan we in 2016 door met het project in de regio Holland Rijnland en Rijnstreek. Daarnaast worden eerste stappen gezet in de samenwerking met andere regio’s. Een mooie ontwikkeling voor een succesvol regionaal project!

Informatie
Voor meer informatie kunnen jongeren met een afgeronde MBO4, HBO of WO-opleiding contact opnemen met Marijke Menting, tel. (071) 5165481, e-mail: m.menting@leiden.nl. Geïnteresseerde werkgevers kunnen contact opnemen met Frits Opdam, tel. (06) 27618881, e-mail: f.opdam@leiden.nl.

Fotograaf: Josh Walet