Nieuws

« Vorige - Volgende »

Al 10 jaar voorlezen in het Alphense detentiecentrum

15 januari 2016 - 11:20  •  reacties

Al 10 jaar voorlezen in het Alphense detentiecentrum

Alphen aan den Rijn -

Deelnemers aan het voorleesproject lezen iedere maand voor een camera een verhaal voor aan hun kinderen. Dit filmpje wordt na controle van het materiaal per dvd naar het thuisfront gestuurd. In PI Alphen aan den Rijn werken gevangenispastor Jan Lange van de Dienst Geestelijke Verzorging en een groep vrijwilligers nauw samen om dit contact tussen gedetineerden en hun kinderen te realiseren.

Tien keer achter elkaar kijken
"Voor de vaders en de kinderen is het een unieke kans om hun band te verstevigen tijdens de detentieperiode waardoor zij, hoewel afwezig, toch iets kunnen betekenen voor hun kinderen," zegt Pastor Jan Lange. "Het versterkt het gevoel van eigenwaarde van gedetineerden die vaak kampen met schuldgevoelens en het gevoel hun gezin te kort te doen. Het voorleesproject kan bijdragen aan herstel van de verhoudingen binnen een heel gezin." Voor kinderen is het project uiteraard minstens zo belangrijk. 

Het project is ondertussen ook overgenomen door penitentiaire inrichtingen in Amsterdam, Heerhugowaard, Zoetermeer, Nieuwesluis en nog een aantal andere plaatsen. 

Bron: Ministerie Justitiële Inrichtingen

Fotograaf: Josh Walet