Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nog een vluchteling deed zaterdag zelfmoordpoging

19 januari 2016 - 16:30  •  reacties

Nog een vluchteling deed zaterdag zelfmoordpoging

Alphen aan den Rijn -

Meerdere zelfmoordpogingen
Afgelopen zaterdag pleegde een 30-jarige vluchteling zelfmoord in de noodopvang in Alphen aan den Rijn. Dit zorgde voor grote onrust onder de andere aanwezige asielzoekers. Burgemeester Liesbeth Spies en teamchef van de politie John Nieumeijer hebben maandag de noodopvang bezocht en hun medeleven betuigd.

Een gevangenismedewerker kon zaterdag, nadat vluchteling Hussein zelfmoord pleegde, een andere zelfmoordpoging voorkomen, meldt het COA. De medewerker kon voorkomen dat een andere asielzoeker voor een auto sprong, maar werd zelf wel geraakt. 

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff kondigde maandag 18 januari aan dat er onderzoek wordt gedaan om zelfmoorden van vluchtelingen in de toekomst te voorkomen. Het COA wacht de uitkomsten van het onderzoek over de zelfmoordincidenten af.

Ook kleine indicenten
Sinds de opening van de noodopvang zijn er ruim 50 incidenten binnen en buiten de opvang geweest. Teamchef Nieumeijer benadrukt dat het voornamelijk om kleine vergrijpen gaat, zoals winkeldiefstal. Vijftien vluchtelingen zijn als verdachte aangehouden, 4 buiten Alphen aan den Rijn, 3 binnen in de opvang en 8 buiten de opvang. Deze statistieken zijn vanaf oktober tot en met nu. Teamchef Nieumeijer is samengevat tevreden.

Update
In de aankomende weken zullen er opnieuw vluchtelingen naar de noodopvang komen, in april zijn alle vluchtelingen weg uit de noodopvanglocatie.

Fotograaf: Josh Walet