Nieuws

« Vorige - Volgende »

Inzamelingsactie voedselbank Albert Heijn Herenhof

21 januari 2016 - 03:53  •  SVBA  •  reacties

Inzamelingsactie voedselbank Albert Heijn Herenhof

Alphen aan den Rijn -

Vrijwilligers van de voedselbank vragen aan klanten van Albert Heijn om een of meer extra producten te kopen ten behoeve van de klanten van Ons Winkeltje, zoals de voedselbank in de volksmond heet.

Bij de ingang van de supermarkt ontvangen klanten een productenlijstje met suggesties voor de donatie. Niet dat dat nodig is, want de bedrijfsleider van Albert Heijn zorgt er altijd voor dat de gewenste producten in een aparte display bij elkaar staan opgesteld in de winkel (gemak dient de mens)! Na het afrekenen kunnen de gekochte producten bij medewerkers van de voedselbank worden afgegeven.

Structurele actie
De inzamelingsacties vinden iedere 14 dagen plaats, telkens in een andere kern binnen Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude en Koudekerk. Op dit moment helpt de Voedselbank ongeveer 250 gezinnen (630 personen) met een wekelijks voedselpakket. De organisatie wordt echter geconfronteerd met een structurele toename van nieuwe aanvragers. Gemiddeld worden door hulpverleners zo'n 5 à 6 nieuwe klanten per week aangemeld.

Fotograaf: Josh Walet
Albert Heijn Herenhof.'
Albert Heijn Herenhof

Gelegen in winkelcentrum de Herenhof.