Nieuws

« Vorige - Volgende »

'Hefbrug kan het best op afstand worden bediend'

4 februari 2016 - 11:37  •  reacties

Hefbrug kan het best op afstand worden bediend

Alphen aan den Rijn -

Gedeputeerden Rik Janssen en Floor Vermeulen hebben op woensdag 27 januari overleg gehad met de betrokken wethouders van de gemeenten Alphen aan den Rijn en Waddinxveen over de bediening van de bruggen. Ook vertegenwoordigers van de beroepsvaart, recreatievaart, het bedrijfsleven van Waddinxveen, Boskoop en Alphen waren hierbij aanwezig.

Second opinion
Op de agenda stond onder meer de second opinion. De provincie Zuid-Holland heeft afgelopen najaar naar aanleiding van drie aanvaarincidenten met de hefbruggen over de Gouwe opdracht gegeven tot de second opinion, met een extern en onafhankelijk onderzoek. De second opinion geeft een antwoord op de vraag of er aanleiding is tot heroverweging van het op afstand bedienen van de hefbruggen over de Gouwe en de daarbij toegepaste techniek.

Conclusie
De belangrijkste conclusie van het rapport is dat er geen aanleiding is tot een heroverweging. De afstandbediening en toegepaste techniek is voldoende ontwikkeld. Bovendien blijkt bediening op afstand voordelen te bieden voor zowel de veiligheid als de doorstroming ten opzcihte van lokale bediening. Deze second opinion bevestigt hiermee de conclusie van het onderzoek dat de provincie indertijd heeft gedaan bij de overgang naar bediening op afstand.

Het onderzoeksbureau stelt wel een aantal verbeteringen voor om de veiligheid en doorstroming verder te verbeteren. De Gedeputeerde Staten besluiten binnenkort over de mogelijk te treffen maatregelen.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: hefbrug