Nieuws

« Vorige - Volgende »

Jongerencentrum De Speaker is woensdag ontruimd

4 februari 2016 - 13:13  •  reacties

Jongerencentrum De Speaker is woensdag ontruimd

Alphen aan den Rijn -

De gemeente gaat op zoek naar een nieuwe bestemming voor het pand van de Speaker. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de gemeente graag ruimte wil bieden aan de Voedselbank. Als blijkt dat dit niet in dit pand kan omdat er een andere huurder is gevonden, dan zoekt de gemeente naar een goed alternatief voor de voedselbank.

Er loopt nog een juridische procedure over de aansprakelijkheid van het bestuur van de Speaker. Wanneer deze uitspraak van de rechter er is, is nog niet bekend.

De voedselbank kan vandaag gewoon terecht in het pand zoals gebruikelijk. Wethouder Michel du Chatinier bracht vanochtend een bezoek aan het pand. "Ik wilde met eigen ogen zien of de voedselbank gewoon haar werk kon doen zoals gebruikelijk, dat was het geval. Het pand is in goede conditie alleen wel erg vies. Ik heb geregeld dat de gemeente materieel zoals bijvoorbeeld een grote boenmachine voor de vloer beschikbaar stelt. Vrijwilligers van de voedselbank gaan morgen hiermee aan de slag zodat de gemeente samen met hen ervoor zorgt dat het pand weer schoon en fris is voor de voedselbank," aldus wethouder Du Chatinier.

Fotograaf: Josh Walet
Michel Du Chatinier.'
Michel Du Chatinier

Tweede locoburgemeester & wethouder Financiën, Grondexploitaties, Jeugd, Onderwijs, Sport en Vastgoed in Alphen aan den Rijn. 

De Speaker.'
De Speaker

Nieuwste en grootste uitgaansgelegenheid in Alphen.