Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bewoners van Oudshoorn maken ritje in digitale bus

19 februari 2016 - 12:55  •  reacties

Bewoners van Oudshoorn maken ritje in digitale bus

Alphen aan den Rijn -

Op de derde verdieping (Waterweg) van Verpleeghuis Oudshoorn opende initiatiefnemer en (schoon)zus van twee bewoners Maartje Krooshof, de ‘digitale’ bus.

Zij spotte deze vorm van reizen in een verpleeghuis in het noorden van het land en het leek haar een aanwinst voor Verpleeghuis Oudshoorn. Met behulp van de studio Alphen die de videobeelden maakte en BOVO tours die de busstoelen schonk, is dit mooie project tot stand gekomen.

Bewoners en familieleden kunnen in de bus plaatsnemen op authentieke busstoelen, of, als ze slecht ter been zijn, met de rolstoel de bus in.

De ramen van de bus zijn vervangen door televisieschermen, waarop het typische Groene Hart-landschap en een aantal bekende gebouwen uit Alphen aan den Rijn voorbijtrekken. Beelden die herinneringen oproepen aan de tijd dat bewoners zelf naar familie of het werk gingen.

Verpleeghuis Oudshoorn komt hiermee tegemoet aan de behoefte van bewoners om naar een plek of tijd van vroeger te gaan.

Bewegingsvrijheid
Verpleeghuis Oudshoorn kenmerkt zich door het kleinschalig wonen, waarbij bewoners in een zo huiselijk mogelijke vorm met elkaar wonen en leven. Behalve de voordeur, zijn er geen gesloten deuren. Zo ervaren bewoners een groot gevoel van vrijheid. Met de digitale bus gaat die vrijheid nog net een stukje verder. De beelden uit de bus werken kalmerend én zorgen voor veel herkenning bij de bewoners.

De digitale bus is een extra activiteit in Verpleeghuis Oudshoorn. Bewoners kunnen lid worden van 21 verenigingen en mee op de vele buitenactiviteiten die worden georganiseerd. 

Fotograaf: Josh Walet
Verpleeghuis Oudshoorn.'
Verpleeghuis Oudshoorn

Verpleeghuis voor ouderen.