Nieuws

« Vorige - Volgende »

Stichting Nieuwe Alphenaren zoekt vrijwilligers

24 februari 2016 - 22:00  •  Fried Logemann  •  reacties

Stichting Nieuwe Alphenaren zoekt vrijwilligers

Alphen aan den Rijn - Om die steun mogelijk te maken is de Stichting Nieuwe Alphenaren opgericht. Wij willen van een vrijwilliger een “maatje” maken dat hulp kan bieden aan deze statushouders. Van maatjes verwachten we dat zij eens per week contact hebben met de statushouder. Zij dragen een steentje bij aan de sociale contacten met Nederlanders, gaan samen leuke dingen doen en verwijzen voor cursussen en andere problemen door naar andere organisaties zoals Tom in de Buurt, Gilde - Samenspraak en het Taalhuis voor gerichte Nederlandse taalbegeleiding.

Op die manier komen de Nederlandse gewoontes en gebruiken vanzelf langs. En zou het geen fijn gevoel zijn als door jouw hulp een vluchteling een mooi nieuw begin kan maken als Nederlandse inwoner? Om burgers van Nederland te worden, wordt van statushouders namelijk veel verwacht. Ook daar kunnen maatjes een bijdrage bij leveren. Zo kunnen de statushouders thuis raken in Alphen aan den Rijn, en deel uitmaken van een 'Stad met Lef'.

Begin januari 2016 is de stichting formeel een feit geworden. Het werkterrein omvat heel de gemeente, dus ook Boskoop en Hazerswoude. Er zijn, in de korte tijd van ons bestaan, al 20 koppels van maatjes en statushouders gemaakt. De eerste ervaringen zijn zeer positief. We hebben nog heel wat enthousiaste vrijwilligers nodig. Als u daarbij wilt zijn, fantastisch!

Om contact op te nemen kun je mailen naar contact@nieuwealphenaren.nl.

Fotograaf: Josh Walet