Nieuws

« Vorige - Volgende »

Hoe diep je gaat heeft met denken niets te maken. Hoogstens met een wil

1 maart 2016 - 11:12  •  Nick Bouman  •  reacties

Hoe diep je gaat heeft met denken niets te maken. Hoogstens met een wil

Alphen aan den Rijn -

Het leven is soms zo vreselijk oneerlijk. Hanno, geboren op 17 februari 1975, was een man met een rood zwart hart, rustig en bedachtzaam. Zijn maten van ARC 4 typeren hem als trouw en loyaal. Hanno begon zijn voetballoopbaan in Zoetermeer bij DSO. Vanaf de C jeugd droeg hij het mooie rood en zwart. Ook heeft Hanno in ARC 1 gespeeld. Hij debuteerde op 26 oktober 1996 in de met 1-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen DHC, waar hij inviel. Daarna volgden nog 18 officiele wedstrijden (waaronder 2 in het kampioensteam 1997-1998) en daarin vond hij tweemaal het net. Na een kort uitstapje naar Rohda'76 keerde hij terug en voetbalde hij 9 seizoenen lang in ARC 4. Daar was hij de man die alles regelde. Van het materiaal en het het leiden van trainingen tot het maken van de seizoensoverzichten. De aanvoerder, die in het veld de band vaak door anderen liet dragen. Hij deed dat allemaal met passie. In het veld was hij mondig. Na afloop in de kantine rustig. Ook kon je Hanno vinden bij de jaarlijkse voetbalquiz en elke laatste vrijdag van de maand bij het klaverjassen. Een echt verenigingsmens. ARC deed nooit tevergeefs een beroep op hem. 

Na de zomervakantie openbaarde zich een vreselijke ziekte bij Hanno. Toen duidelijk werd dat zijn levenseinde naderde, maakte hij -karaktermens als hij was- een bucketlist met dingen die hij zeker nog wilde doen. Daarbij hoorden een bezoek aan een concert van Helemaal Top, nog een partijtje meespelen in ARC 4 en trouwen met zijn liefste Marie Louise. Bij al die dingen is Hanno 'diep gegaan'. Hij had de wil dat allemaal nog te doen. Dat karakteriseert Hanno zoals hij was. Afgelopen dinsdag kon hij het mooiste moment nog van zijn lijstje schrappen: hij trouwde!!

Marie Louise, hun kinderen Pien en Maud, familie en (ARC) vrienden moeten nu verder zonder Hanno. Ze zullen elkaar de komende tijd omarmen, samen verdriet hebben, maar ook terugdenken aan een geweldig mens; een bindende factor in vele opzichten. Hanno: fijn dat je er was!

De begrafenis van Hanno vindt donderdag 3 maart in besloten kring plaats.
Gelegenheid tot condoleren: donderdag 3 maart vanaf 17.00 uur bij Wet 'n Wild, Sportlaan 5, Alphen aan den Rijn

Fotograaf: Josh Walet
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit