Nieuws

« Vorige - Volgende »

Een nieuwe muzikale samenwerking binnen Alphen

6 maart 2016 - 14:16  •  reacties

Een nieuwe muzikale samenwerking binnen Alphen

Alphen aan den Rijn -

Het drietal maakt zich de komende jaren sterk om het muziekonderwijs te verankeren in een doorgaande leerlijn binnen het onderwijsaanbod op De Fontein.

"Muziek is een aspect dat in het basisonderwijs niet de aandacht krijgt die het verdient", laat een woordvoerder van De Fontein weten. "Dit heeft vaak te maken met het ontbreken van de middelen en/of het ontbreken van de kennis en of vaardigheden bij leerkrachten omtrent muziek. Muziek is meer dan het léren om liedjes te zingen. Muziek bevordert de sociaal emotionele ontwikkeling en heeft nog veel meer effecten voor de gehele ontwikkeling van de kinderen."

Slimmer
Jonge kinderen die muziekles krijgen, ontwikkelen een beter geheugen dan leeftijdgenootjes die hiervan verstoken zijn. Dit blijkt uit een Canadees onderzoek dat is gepubliceerd in het neurologische vakblad Brain.

In diverse landen deden vooraanstaande wetenschappers onderzoek naar het effect van musiceren op de mens. Deze onderzoeken hebben bewezen dat muziek een zeer positieve invloed heeft op de gemoedstoestand van de mens, maar ook op de intelligentie.

Samenwerking
Door de krachten te bundelen met de Alphense Popschool en Stichting MAX ontstaat er een unieke samenwerking en gaan kinderen, leerkrachten en in een later stadium wellicht ook ouders actief aan de slag met zingen, luisteren, lezen en noteren, bewegen, media & entertainment. 

Fotograaf: Josh Walet
De Fontein.'
De Fontein

Protestants Christelijke Basisschool.