Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wit-Russische kinderen bezoeken strand en Blijdorp

14 maart 2016 - 08:42  •  Ingrid Reinhout  •  reacties

Wit-Russische kinderen bezoeken strand en Blijdorp

Alphen aan den Rijn -

Een avontuur was de eerste zwemles in zwembad De Kuil in Bodegraven! Natuurlijk allemaal van de glijbaan! De enthousiaste gastkinderen werden door vrijwilligers in de watten gelegd met o.a. gratis zwembandjes en knuffels die door bezoekers werden verzameld.

Op dinsdag vond het schoolreisje plaats naar dierentuin Blijdorp. Altijd een succes! De meest gehoorde kreet van de die dag: “Wauw….”! Bij het Oceanium, de giraffen, tijgers en de gorilla, alles werd fantastisch gevonden!

Ook het dagelijkse leven voor de kinderen uit Wit-Rusland went. De eerste Nederlandse woorden hoor je inmiddels zoals : ‘Goed’ , ‘Doei’, ‘lekker slapen’ en ook wordt er geteld. De kinderen spelen bij en met elkaar en er is al een verjaardag gevierd. Een aantal kinderen heeft inmiddels een van de tandartsen bezocht, die compleet belangeloos de gebitten saneren.

Deze week worden de kinderen vereerd met een bezoek van de ambassadeur en de consul uit Wit-Rusland. Op het programma staan eveneens een bezoek aan de atletiekvereniging AAV '36, de scouting en Parkexpressie. En dat is nog niet alles! Vrijdag worden alle ogen van de kinderen door de GGD getest. Degenen die een bril nodig hebben, mogen deze gratis uitzoeken bij Specsavers in Alphen aan den Rijn.

Fotograaf: Josh Walet