Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphen herdenkt Ridderhofdrama van vijf jaar geleden

9 april 2016 - 08:46  •  reacties

Alphen herdenkt Ridderhofdrama van vijf jaar geleden

Alphen aan den Rijn -

In kerk- en zalencentrum De Bron wordt om 11.00 uur een bezinningsmoment georganiseerd. Ook is van 11.00 tot 13.00 uur iedereen welkom om met elkaar in gesprek te gaan en verhalen en ervaringen over het Ridderhofdrama te delen.

Om 12.00 uur is een kransenceremonie bij het herdenkingsmonument naast de Ridderhof. De ceremonie zal worden bijgewoond door onder andere slachtoffers, nabestaanden, politici en winkeliersverenigingen. 

9 april 2011
Dit jaar is het vijf jaar geleden dat Alphenaar Tristan van der Vlis zijn dodelijke tocht maakte door winkelcentrum De Ridderhof. Op de zonnige zaterdagmiddag stapte de 24-jarige Tristan het winkelcentrum binnen en begon drie minuten lang om zich heen te schieten.

De Alphenaar schoot op 9 april zes mensen dood: Ali van Doorn (91), Michael Boezaard (49), Constanze Boezaard (45), Frans Deutekom (80), Margriet ter Haar (68) en Nadim Youssef (42). Zeventien mensen raakten gewond door één of meerdere kogels. Voor de kassa's van de Albert Heijn pleegde Van der Vlis zelfmoord.

Fotograaf: Josh Walet
De Ridderhof.'
De Ridderhof

Winkelcentrum Ridderhof biedt alles wat een winkelcentrum moet bieden.