Nieuws

« Vorige - Volgende »

Toneelspelende vluchtelingen nog één jaar in Alphen

12 april 2016 - 17:45  •  reacties

Toneelspelende vluchtelingen nog één jaar in Alphen

Alphen aan den Rijn -

Het theatergezelschap wil graag doorgaan met hun voorstellingen en het is prettig als ze als groep bij elkaar wonen en hebben een band opgebouwd met onze gemeente. De Horizon Jeugdzorg en Onderwijs en de Stichting Fada Theatre hebben zich daarom sterk gemaakt om deze speciale groep een plek te geven in Alphen. Bovendien kunnen de Alphense vrijwilligers het gezelschap gemakkelijker ondersteunen in hun reis langs de theaters in Nederland. 

"De groep is zeer blij en dankbaar dat ze in Alphen aan den Rijn mogen blijven", vertelt Jan de Vries van Stichting Fada Theatre. "Zij hebben niet alleen met elkaar een band opgebouwd, maar ook met Alphen."

De vluchtelingen van de theatergroep trekken vanaf 1 mei 2016 voor één jaar in de paviljoens van Horizon. Omwonenden hebben inmiddels een brief ontvangen van de gemeente over een kennismaking met de vluchtelingen.

Spoedzoekers
De huisvesting van de vluchtelingen is onderdeel van het actieplan spoedzoekers. Dit plan is een stappenplan om te komen tot een maatschappelijke integratie en participatie van statushouders, arbeidsmigranten, zorgvragers en starters.

Fotograaf: Josh Walet