Nieuws

« Vorige - Volgende »

Verkoop van Alphense woningen stijgt met 32 procent

22 april 2016 - 12:10  •  reacties

Verkoop van Alphense woningen stijgt met 32 procent

Alphen aan den Rijn -

Aantal verkopen
In totaal werden er in het eerste kwartaal 2016 in Alphen aan den Rijn 253 bestaande woningen verkocht. Koppes makelaardij, met een marktaandeel van ruim 27 procent, verkocht er daarvan 70, gevolgd door Drieman Garantiemakelaars met 47 woningen. Deerenberg en van Leeuwen wist 37 woningen te verkopen. De overige tien makelaars uit Alphen verkochten gezamenlijk de resterende 99 woningen. (bron: Funda)

Verkoopprijzen
Landelijk is de huizenprijs in het eerste kwartaal gestegen in het sterkste tempo van de afgelopen 8 jaar. Bestaande koopwoningen waren het afgelopen kwartaal gemiddeld 4,3 procent duurder dan in het eerste kwartaal van 2015. Daarmee werd de stijgende lijn die in juni 2013 werd ingezet overtuigend doorgetrokken. De huizenprijzen zijn hiermee weer 8,5 procent duurder dan in het dal dat medio 2013 werd bereikt. (bron: CBS en Kadaster)

De lage rente en het toegenomen consumentenvertrouwen door de herstellende economie worden gezien als de voornaamste oorzaak van de weer dynamische huizenmarkt.

Het feit dat er in Alphen aan den Rijn de laatste jaren ook weer actief nieuw gebouwd wordt ziet Mirjam van der Ziel, directeur van Koppes Makelaardij, als belangrijkste extra impuls voor Alphense regio.

Fotograaf: Josh Walet