Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wethouder Van As roept winkeliers op om te stemmen

25 april 2016 - 14:17  •  reacties

Wethouder Van As roept winkeliers op om te stemmen

Alphen aan den Rijn -

De Business Investerings Zone (BIZ) is een duidelijk omlijnd gebied waar de ondernemers allemaal een geldelijke bijdrage leveren om dit gebied gezamenlijk ‘beter’ te maken. De bijdrage wordt geïnd door de gemeente en gestort op de rekening van de VOC, het overkoepelende orgaan van de Stadshartwinkeliers. Ook voorzitter Eelco Eskes wil heel graag tot een nieuwe BIZ komen: "We willen graag veel positieve stemmen voor de BIZ. We hebben een structuur nodig en we hebben budget nodig om iets te bereiken voor het Stadshart. Als er genoeg ondernemers zijn die ons steunen is dat in het belang van ons allemaal."

Tot nu toe was er een BIZ waardoor de VOC onder meer de winterse verlichting en de Sinterklaasintocht kon regelen. Deze BIZ is verlopen. De winkeliers (en andere ondernemers in het Stadshart) hebben tot en met 30 april de tijd om een formulier in te leveren waarin zij zich voor of tegen de BIZ uitspreken.

Tijdens de grote bijeenkomst in het Alphense gemeentehuis op 21 maart bleek de belangstelling onder de winkeliers groot. Ook waren zij positief gestemd over een nieuwe BIZ. Het is nu zaak om nog even dat formulier in te gaan leveren.

Foto: Tijdens de bijeenkomst in maart leverden al veel winkeliers hun formulier met een positieve stem voor de BIZ in.

Fotograaf: Josh Walet