Nieuws

« Vorige - Volgende »

Snorkelen, varen en meer tijdens het Waterspektakel

16 juni 2016 - 13:17  •  reacties

Snorkelen, varen en meer tijdens het Waterspektakel

Alphen aan den Rijn -

Voor iedereen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar zijn er van 14.00 tot 16.00 uur allerlei leuke activiteiten rondom het bezoekerscentrum. De oudste kinderen kunnen ook snorkelen in de Zegerplas bij duikvereniging Atlantis. Snorkelen in de plas is alleen voor kinderen vanaf 10 jaar met een zwemdiploma en er moet wel een volwassene bij zijn. Aanmelden kan via de website www.heldenvandenatuur.nl.

Ook de Scouting Willem Barentsz is met twee boten aanwezig. Als je een zwemdiploma hebt, mag je meevaren op de plas en onderzoeken wat daar leeft. Verder kun je vanaf een Zodiac van de reddingsbrigade in een sloot bij de Akkerwinde met een onderwaterkijker zien wat er daar allemaal leeft en kun je zelf ontdekken met proefjes hoe water wordt gezuiverd. Voor de kleinere kinderen is er slootjesonderzoek, rietbootjes vouwen en super bellenblazen.

Voor de twee workshops snorkelen en waterdiepte meten moet je extra aanmelden via de website www.heldenvandenatuur.nl, voor deze workshops geldt "vol = vol". Voor alle activiteiten rondom het bezoekerscentrum is er plek genoeg voor iedereen!

Fotograaf: Josh Walet