Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vakantiekaart zwembad voor kinderen Voedselbank

20 juni 2016 - 13:39  •  reacties

Vakantiekaart zwembad voor kinderen Voedselbank

Alphen aan den Rijn -

"Wij zijn echt blij met de Vakantiekaarten", zegt Van Kampen. "De kinderen kunnen de hele vakantie onbeperkt zwemmen, dat is echt veel." Door schenkingen in natura als deze, kan de Voedselbank vragen of andere donaties in geld naar de Verskas kunnen. Hiervan wordt zo vaak mogelijk verse groenten en fruit gekocht als aanvulling op het pakket van de Nationale Voedselbank.

Nare keuzes
"Als Voedselbank vullen we levensmiddelen aan als je minder te besteden hebt dan 40 euro per week voor één persoon en 15 euro per week voor andere gezinsleden met een maximum van 85 euro", legt Van Kampen uit. "Dat is echt heel weinig voor voedsel, schoonmaak, hygiëne, kleding en vervoer. Je moet bedenken dat mensen dan hele nare keuzes moeten maken. Een voorbeeld: als je echtgenoot in het ziekenhuis ligt, kun je soms gewoon niet op bezoek omdat je geen geld hebt voor een buskaartje."

Vakantiekaart
Voor de kinderen is het extra moeilijk. Zij zien wat hun vriendjes wel kunnen en zij niet. De Voedselbank probeert voor deze kinderen een paar extraatjes te krijgen. Dat is echter afhankelijk van sponsoring en schenkingen. "We zijn van een schenking met een klein aantal kinderen naar Drievliet geweest. We hebben bioscoopkaartjes met korting gekocht. We proberen een zomerkamp voor 30 kinderen van de grond te krijgen. Dat is moeilijk", aldus Van Kampen. "Daarom zijn we heel blij dat al onze kinderen van De Thermen 2 een Vakantiekaart hebben gekregen voor zwembad De Hoorn. Ze kunnen de hele zomervakantie binnen en buiten zwemmen, lekker van de glijbaan, spelen op de ligweide en hun ouders mogen mee."

Goede keuze
"Onze klanten hebben dit heel hard nodig!", meldt René de Jong. "We proberen om hen uit een isolement te halen. Zonder geld is het erg moeilijk om deel te nemen aan de maatschappij. De tijd dat je van de bijstand op vakantie kon, is echt allang voorbij. We kijken wel of mensen er dan ook gebruik van maken. De Vakantiekaarten zijn heel goed ontvangen! De mensen zijn er erg blij mee en hebben de kinderen massaal opgegeven."

Remco Pielstroom, directeur van De Thermen 2 exploitant van de Alphense zwembaden, is blij met de respons: "Ik werd direct al gebeld door een van de mensen die een Vakantiekaart heeft gekregen om te bedanken. Dan weet je dat je een goede keuze hebt gemaakt!"

Meer informatie
De Voedselbank heeft momenteel geld nodig voor de aankoop van vers voedsel. Doneren kan via banknummer NL79 RABO 0106 5844 64, ten name van Stichting Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken, graag mét vermelding 'Verskas'.

De Vakantiekaart is voor iedereen te koop bij zwembad De Hoorn. De kaart kost € 47,50 en is binnen en buiten onbeperkt geldig van 9 juli tot en met 21 augustus.

Fotograaf: Josh Walet