Nieuws

« Vorige - Volgende »

Volgende week zwem4daagse in zwembad AquaRijn

2 juli 2016 - 08:15  •  reacties

Volgende week zwem4daagse in zwembad AquaRijn

Alphen aan den Rijn -

De Zwem4daagse wordt op maandag 4 juli om 17.00 uur geopend door wethouder Michel du Chatinier, die na het ‘lossen van het startschot’ zelf een duik neemt. Hij zal een aantal banen zwemmen in gezelschap van de zeemeerminnen van De Thermen 2.

Elke dag worden in ‘het kleine bad’ korte clinics gehouden. Aan een clinic kan iedereen actief deelnemen. Dus voor of na het afleggen van de tien banen mag je meedoen aan de dagactiviteit. Als je alleen maar komt kijken, mag je ook meedoen aan een clinic. Wel in je zwempak natuurlijk!

Programma
Maandag 4 juli wordt de clinic verzorgd door Duik Center Nieuw-Vennep (DCNV). Deze clinic is speciaal voor kinderen bedoeld. De duikers hebben wel iets meer tijd nodig om kinderen vanaf 8 jaar te instrueren hoe duiken met perslucht werkt. Jongere kinderen mogen de apparatuur even proberen in ondiep water.

Dinsdag 5 juli geven de mensen van AZC clinics waterpolo, synchroonzwemmen en hardzwemmen. Dit zijn hele leuke clinics waarbij je onverwachte ‘moves’ in het water leert.

Woensdag 6 juli is de Alphense Reddingsbrigade in het zwembad voor demonstraties en een aantal clinics over ‘hoe red je jezelf of een ander’ uit het water.

Donderdag 7 juli is het de beurt aan de instructeurs van De Thermen 2. Zij leggen de Stormbaan in het water en er is ook een spannende loopmat. Hoe ver loop jij over het water? Vanaf 19.30 uur is er een lasershow!

Deze afsluitende dag is er ook een kramenmarkt. De Thermen 2, Alphen beweegt + JOGG, Duik Centrum Nieuw-Vennep, Archeon, Alphense Reddingsbrigade, AZC en Rayer Healthcare laten zien waarom zij ieder op hun eigen manier aan de zwembaden verbonden zijn.

Inschrijven
Voor de Zwem4daagse kan nog steeds worden ingeschreven! Deelnemen doet iedereen individueel, maar je kunt als groep van minimaal tien personen met korting inschrijven. Kinderen zonder A-diploma en G-sporters mogen zwemmen met een buddy. Meedoen kost 10 euro. Inschrijven doe je bij de receptie van De Hoorn of van AquaRijn.

Meer informatie en de voorwaarden vind je op de website www.dethermen2.nl.

Fotograaf: Josh Walet