Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphens college biedt excuses aan voor brugongeluk

4 juli 2016 - 10:45  •  reacties

Alphens college biedt excuses aan voor brugongeluk

Alphen aan den Rijn -

Afgelopen week werd het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid gepresenteerd, waarin het hijsplan met de grond gelijk werd gemaakt. Het plan zou onvolledig en ongeschikt zijn. Zelfs als alles volgens plan was verlopen, was het onvermijdelijk dat de brug met kranen en al zou omvallen, zo luidde het rapport.

'Oprechte verontschuldigingen'
"Hoewel de Onderzoeksraad voor Veiligheid constateert dat de eerste verantwoordelijk voor het ongeval bij de aannemerscombinatie ligt realiseren wij ons dat onze inwoners erop moeten kunnen vertrouwen dat juist hun eigen gemeente meer oog heeft voor de omgevingsveiligheid. Dat vertrouwen hebben wij onvoldoende waargemaakt en daarvoor bieden wij onze oprechte verontschuldigingen aan", zo is te lezen in de brief.

Daarnaast constateert het college dat "de gemeente in dit proces heeft vertrouwd op de professionaliteit en expertise van opdrachtnemers en te weinig dat 'wat-als-het-toch-misgaat-vraag' gesteld".

Verantwoordingsdebat
Het verantwoordingsdebat over het rapport en de reactie van het college hierop staat gepland voor woensdag 6 juli aanstaande. Dit vindt plaats tijdens een extra raadsvergadering.

Fotograaf: Josh Walet