Nieuws

« Vorige - Volgende »

De Week van Rens is statement tegen zinloos geweld

4 juli 2016 - 16:24  •  reacties

De Week van Rens is statement tegen zinloos geweld

Alphen aan den Rijn -

Wie is Rens?
Rens Damberg, wie kent hem eigenlijk niet. Bijna heel Alphen aan den Rijn heeft wel eens een selfie met Rens gemaakt of maakt een praatje met de allemansvriend op de Alphense evenementen of in de kroeg.

Enkele weken geleden kreeg Rens een paar flinke klappen in de Julianastraat toen hij het opnam voor een paar meiden die werden lastig gevallen door een 23-jarige Alphenaar. De politie heeft de man afgelopen week van zijn bed gelicht op verdenking van mishandeling van de 25-jarige Rens.

Zinloos geweld
"Door de mishandeling heeft Rens het best zwaar gehad en wij vonden daarom dat hij best eens in het zonnetje gezet mocht worden", aldus Dennis Gerlings, organisator van De Week van Rens. "Hiervoor zijn er heel veel lieve sponsoren gekomen die meteen enthousiast werden toen wij vertelden over ons idee."

Behalve een steuntje in de rug voor Rens, is de week ook bedoeld om een statement te maken tegen zinloos geweld. "Nu was het Rens, maar een volgende keer iemand anders", vindt Dennis. "En dat terwijl hij het alleen maar voor iemand opnam.."

Verrassing
Wat er allemaal op de planning staat tijdens De Week van Rens blijft voorlopig nog geheim om het een verrassing te houden voor Rens. Wel is de Alphenaar vanmiddag al verrast met een bezoekje aan burgemeester Liesbeth Spies en mocht hij afgelopen zaterdag het Brugfissa ter ere van de opening van de Julianabrug officieel openen van organisatoren Thijs Bezemer en Marcel Wattimury.

Op Facebook is inmiddels een evenement aangemaakt voor De Week van Rens. Alphenaren worden opgeroepen om hun selfie met Rens op de pagina te plaatsen.

Hoofdfoto: De Beeldredacteur/Oscar van der Wijk

Fotograaf: Josh Walet