Nieuws

« Vorige - Volgende »

Stichting Nieuwe Alphenaren zoekt vrijwilligers

8 juli 2016 - 16:52  •  Fried Logemann  •  reacties

Stichting Nieuwe Alphenaren zoekt vrijwilligers

Alphen aan den Rijn - Het begon dit jaar voorspoedig. Eind april hadden we al 40 koppels. Gelukkig hield het aantal vrijwilligers steeds ongeveer gelijke tred met het aantal statushouders. De maatjes zochten hun statushouder op en liepen een eindje met hen mee. En het werk was begonnen. We horen er positieve berichten van. Vrijwilligers zien het nieuwe contact als uitdagend maar ook als iets dat hun leven verrijkt.

Inmiddels komt het goede bericht dat de gemeente Alphen aan den Rijn erin geslaagd is 132 statushouders te huisvesten in de eerste helft van dit jaar. In de tweede helft moeten er nog 150 nieuwe Alphenaren bijkomen. Een goed bericht, zeg ik, dan kunnen deze mensen na lange tijd van ellende, spanning en eindeloos wachten eindelijk verder met hun leven. 

Inmiddels zijn er ineens een flink aantal aanvragen van nieuwe mannelijke statushouders binnen gekomen. Vooral mannelijke vrijwilligers hebben we nu nodig.

Denkt u rustig na of u zelf een mogelijkheid ziet om eens per week bij zo’n nieuwe Alphenaar (Boskoper of Hazersdorper mag ook) langs te lopen. Zou het geen fijn gevoel zijn als door uw hulp een vluchteling een mooier nieuw begin kan maken als Nederlandse inwoner? Zo kunnen de statushouders thuis raken in Alphen aan den Rijn, en deel uitmaken van een 'Stad met Lef.'

Om contact op te nemen kun je mailen naar:contact@nieuwealphenaren.nl.

Fotograaf: Josh Walet