Nieuws

« Vorige - Volgende »

Riet de Vlieger International President van Image Consultants

20 juli 2016 - 18:11  •  Riet de Vlieger  •  reacties

Riet de Vlieger International President van Image Consultants

Alphen aan den Rijn -

Zij fungeert als President-Elect voor de periode van een jaar. Vanaf 1 juli 2017 wordt zij gedurende 2 jaar International President van AICI, een beroepsorganisatie met leden over de hele wereld. De Vlieger, woonachtig in Alphen aan den Rijn, is Certified Image Professional, en was van 2011 - 2015 AICI Vice President Chapter Relations, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van lokale Chapters in alle werelddelen.

Presentatie en zichtbaarheid als succesfactoren
Image consultants dragen wereldwijd hun steentje bij aan het ontwikkelen van soft skills, een belangrijke factor in zakelijk succes. Zij doen dit vanuit hun expertise op het gebied van persoonlijke presentatie via uiterlijk, omgangsvormen, etiquette en overige vormen van communicatie.

Leiderschap met een visie
Riet de Vlieger zet zich in eigen land in om de kansen van vrouwen te vergroten. Zichtbaarheid is volgens haar een belangrijke factor voor vrouwen om door te breken. Image Professionals doen geweldig werk op dit vlak. Ze maken mensen fysiek zichtbaar, maar dragen ook bij aan hun Soft Skills en Personal Branding. De Vlieger is auteur van het boek ELEGANT, een leidraad bij het ontwikkelen van een garderobe die de carrière van vrouwen ondersteunt.

Zichtbaarheid loont
De Vlieger levert al geruime tijd haar bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied van de Image Consultant. In augustus 2015 ontving Riet de Vlieger de AICI President's award 2015 en in januari 2016 mocht zij in Nederland de Karin van Paassen VIP Award in ontvangst nemen vanwege haar inzet voor het vak. Dit beroep is nog jong, en volop in ontwikkeling. De resultaten op het gebied van zelfvertrouwen en zichtbaarheid, maar ook op het gebied van de ontwikkeling van people skills, zijn veelbelovend.

Fotograaf: Josh Walet