Nieuws

« Vorige - Volgende »

EDBA gaat in gesprek met Alphenaren over Alphen

29 juli 2016 - 10:34  •  reacties

EDBA gaat in gesprek met Alphenaren over Alphen

Alphen aan den Rijn -

Sieger Dijkstra is sinds mei aan de slag bij EDBA (Economic Development Board Alphen), het 'kindje' van wethouder Gerard van As. Deze organisatie is in het leven geroepen om onder meer het Alphense imago en daarmee de economie flink op te krikken. Dijkstra, ondernemer en econoom, heeft als bestuursvoorzitter van Economic Board Groningen (EBG) de nodige ervaring opgedaan met het economisch op de kaart zetten van een regio. Sinds mei is Alphen aan den Rijn zijn – tijdelijke – werkgebied.

Meedenken
Pal na de zomervakantie gaat de EDBA in gesprek met Alphenaren. En dan gaat dat niet alleen over ondernemen maar het is de bedoeling om actieve Alphenaren uit allerlei branches, organisaties of gewoon privé mee te laten denken over nieuwe projecten. "Een goed project mag rekenen op begeleiding om het 'hapklaar' af te kunnen leveren voor een cofinanciering van maximaal 100.000 euro uit de stimuleringsregeling LEF", zegt Dijkstra. "We organiseren vier sessie over vier deelonderwerpen. We nodigen actief mensen uit om deel te nemen én we staan open voor ideeën van anderen. Het is de bedoeling dat deelnemers meedenken om plannen concreet te maken. Als ze dat willen, kunnen ze een plan samen met anderen realiseren."

Thema's
De vier sessies worden onder de noemer 'geld op tafel' gehouden in de thuisbasis van EDBA, het iFlow Ondernemingshuis. Op dinsdag 23 augustus staat het thema 'Alphen de beste gemeente voor ondernemers' op het programma. Op woensdag 24 augustus volgt 'Onderwijs en arbeidsmarkt in Alphen' en op dinsdag 30 augustus 'Green Delta initiatieven'. De laatste sessie vindt plaats op woensdag 31 augustus met het thema 'Alphen als aantrekkelijke en recreatieve woonstad'.

Elke sessie is van 17.30 tot 22.00 uur. "Voor pizza wordt gezorgd", meldt Dijkstra. "Iedereen die kansen ziet om mee te helpen of te denken om onze ambities waar te maken, kan zich opgeven. De thema's van de sessies zijn tegelijkertijd onze doelstellingen als EDBA."

Citymarketing
Nauw verbonden met de economische doelstellingen is de inzet van Citymarketing als 'wapen in de strijd' om het imago te verbeteren en daarmee de aantrekkelijkheid van de hele gemeente Alphen aan den Rijn te verhogen. Ook de vier thema's hebben hiermee te maken. Een goed ondernemersklimaat is goed voor de werkgelegenheid en daarvoor is ook goed onderwijs nodig. Tegelijkertijd moeten zowel de stad als het buitengebied met de Greenport en de dorpen werkbaar zijn zowel voor agrarische ondernemers als voor de toeristische en recreatieve sector.

Foto: Sieger Dijkstra (links) en wethouder Gerard van As.

Fotograaf: Josh Walet