Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kaju Putih wil nieuw gebouw delen met Bomenbuurt

1 augustus 2016 - 17:01  •  reacties

Kaju Putih wil nieuw gebouw delen met Bomenbuurt

Alphen aan den Rijn -

Het huidige verenigingsgebouw van Kaju Putih aan de Dennenlaan in Alphen aan den Rijn is op en wordt vervangen voor nieuwbouw. Het nieuwe onderkomen moet 25 bij 15 meter groot worden en twee etages krijgen met een keuken, een kantoor en drie zalen voor feesten en andere activiteiten.

De gemeente heeft 2,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de nieuwbouw van Kaju Putih en het dorpshuis in Zwammerdam. Het is nog niet duidelijk hoeveel van dat bedrag uiteindelijk naar Kaju Putih gaat. Ook is nog niet bekend of de gemeente eist dat de stichting mee betaalt aan de nieuwbouw. "Ons uitgangspunt is dat wij niet meebetalen aan de nieuwbouw, maar straks ook geen subsidie zullen krijgen voor exploitatie en onderhoud", aldus penningmeester Eddy Winda. Kaju Putih wil in het nieuwe gebouw een lunchroom runnen. Ook moeten ruimten in het pand verhuurd gaan worden om de kosten te dekken.

Het is nog niet duidelijk wanneer de bouw van het stenen pand van start gaat.

Protest
De Molukkers protesteerden vorig jaar in het gemeentehuis omdat de gemeente de belofte om een stenen gebouw neer te zetten niet na kwam. Tijdens het protest leverden ze driehonderd handtekeningen in om de actie te ondersteunen.

Fotograaf: Josh Walet