Nieuws

« Vorige - Volgende »

Rode Kruis Alphen organiseert Zelfredzaamheid Dag

16 augustus 2016 - 13:52  •  reacties

Rode Kruis Alphen organiseert Zelfredzaamheid Dag

Alphen aan den Rijn - Deze dag is voor iedereen toegankelijk waarbij men kan kiezen voor het ochtend- of middagprogramma. De aanvangstijden zijn respectievelijk 10.00 uur en 14.00 uur. Tijdens deze dag  worden er workshops aangeboden met onderwerpen die gericht zijn op het verkleinen van risico’s in en om het huis.

Het Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o. wil hiermee de zelfredzaamheid van de inwoners van Alphen aan den Rijn e.o. bevorderen. Het voornaamste doel van het Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o. is het vergroten van het risicobewustzijn en de bezoeker vaardigheden aanleren om ongelukken in en om het huis en (ernstige) noodsituaties beter te doorstaan.

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen. Men kan deelnemen aan de ‘red ik mijzelf’ bingo. Aan de hand van diverse stellingen kan men hier de eigen zelfredzaamheid testen en deze naderhand bespreken met de Rode Kruis vrijwilliger, brandweer of politie. Ook een interactief circuit met lotusslachtoffers maakt deel uit van het programma. Tijdens dit circuit passeren een reanimatie, een paniekaanval, drank en drugs en brandwonden de revue. Het uitgebreide programma voor deze dag is te vinden op de website: www.rodekruis.nl/afdeling/alphenaandenrijn. Onder alle bezoekers van zowel het ochtend- als het middagprogramma verloot het Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o. twee noodpakketten.

Het Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o. maakt onderdeel uit van het Nederlandse Rode Kruis, het grootste humanitaire netwerk ter wereld. De afdeling Alphen aan den Rijn e.o. bestaat uit zo’n 130 vrijwilligers die actief zijn in Alphen aan den Rijn, de omliggende dorpskernen en Nieuwkoop. Het Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o. levert een actieve bijdrage aan het versterken van gemeenschappen. Via hulpverlening wil het Rode Kruis de zelfredzaamheid van die gemeenschappen dusdanig versterken, dat mensen die daarin leven zichzelf en anderen kunnen helpen.

 

Fotograaf: Josh Walet