Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuwe vrijwilligers voor Home-Start welkom!

24 augustus 2016 - 12:26  •  Humanitas Rijnland  •  reacties

Nieuwe vrijwilligers voor Home-Start welkom!

Alphen aan den Rijn - Een luisterend oor en extra helpende hand kunnen dan veel betekenen. Coördinator Home-Start Alphen a/d Rijn, Ayada Iqachoura: "Ouders van jonge kinderen kunnen een beroep doen op Home-Start als ze de opvoeding als zwaar ervaren en ze er eigenlijk de benodigde energie en aandacht even niet voor kunnen opbrengen. Dit kan iedereen overkomen, door allerlei omstandigheden zoals door ziekte, problemen in relatie, werk of financiën."

Een vrijwilliger bezoekt het gezin wekelijks; toont betrokkenheid en maakt gebruik van eigen opvoed- en levenservaring. Samen gaan ze 'op weg'; langzaam komt het zelfvertrouwen bij de ouder weer terug en komt het gezinsleven weer op de rit. Als de ouder dat zelf ook zo ervaart, kan de Home-Start ondersteuning afgebouwd worden. "Vrijwilligers ervaren voldoening, vinden het leerzaam en ook gewoon heel leuk om te doen. Eigenlijk geldt voor de ouder, zowel als voor de vrijwilliger, dat ze sterker zijn dan ze denken!", aldus Ayada Iqachoura.

Ouders kunnen zichzelf aanmelden. De gemeente subsidieert het programma, zodat er geen kosten aan verbonden zijn voor de ouders. Nieuwe vrijwilligers worden getraind en begeleid.

Neem contact op met Ayada Iqachoura voor meer info: 06-49040990. a.iqachoura@humanitas.nl // www.humanitas-rijnland.nl // www.home-start.nl

Fotograaf: Josh Walet
Humanitas Rijnland.'
Humanitas Rijnland

Samen ben je sterker dan je denkt.