Nieuws

« Vorige - Volgende »

Stichting Nieuwe Alphenaren zoekt vrijwilligers

25 september 2016 - 16:20  •  Logemann  •  reacties

Stichting Nieuwe Alphenaren zoekt vrijwilligers

Alphen aan den Rijn - Het begon dit jaar voorspoedig. Eind januari hadden we al 15 koppels gevormd, eind april 40, en inmiddels meer dan 50 koppels. Het aantal vrijwilligers liep in het begin steeds ongeveer gelijk met het aantal statushouders. De maatjes bezochten hun statushouder en het werk was begonnen. Vrijwilligers zien het nieuwe contact als uitdagend maar ook als iets dat hun leven verrijkt.

De gemeente Alphen aan den Rijn is erin geslaagd om 132 statushouders te huisvesten in de eerste helft van dit jaar. In de tweede helft moeten er nog 150 nieuwe Alphenaren bijkomen. Een goed bericht, dan kunnen deze mensen na lange tijd van ellende, spanning en eindeloos wachten eindelijk verder met hun leven.

Om deze nieuwe Alphenaren verder te helpen zoeken we vrijwilligers (uit Alphen aan den Rijn, Boskoop of Hazerswoude) om één keer per week de statushouder te helpen met de Nederlandse taal, gewoontes en integratie.

Wilt u graag helpen en een maatje worden? Kijk dan op onze website voor alle informatie en vul het contactformulier in. Alleen samen kunnen wij de wereld een betere plek maken voor iedereen! Om contact op te nemen kun je mailen naar: contact@nieuwealphenaren.nl.

Fotograaf: Josh Walet