Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gemeente vervangt fietsersbruggen bij de Zegerplas

10 oktober 2016 - 13:18  •  reacties

Gemeente vervangt fietsersbruggen bij de Zegerplas

Alphen aan den Rijn - De pontonbrug langs het Aarkanaal en de ophaalbrug bij het crematorium worden vervangen door twee stalen bruggen. Het houten bruggetje langs het Aarkanaal wordt helemaal verwijderd, daar komt geen bruggetje voor terug. De doorgang wordt op die plek gedempt (wel wordt er een duiker neergelegd) en het fietspad wordt doorgetrokken.

Na de aanleg van de nieuwe brug wordt het eenvoudiger om van en naar de Zegerplas te varen omdat de brugdoorgang hoger is, namelijk 2,50 meter.

Werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden aan de bruggen wordt bij de brug langs het Aarkanaal een tijdelijke pontonbrug aangelegd om het werkgebied heen. Zo kunnen fietsers en voetgangers de route rond de plas blijven gebruiken. Bij de brug over de Kromme Aar, bij het crematorium, wordt eerst de nieuwe brug aangelegd voordat de oude ophaalbrug wordt verwijderd.

Schepen op het Aarkanaal ondervinden nauwelijks hinder van de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden kan er niet van het Aarkanaal de plas op worden gevaren en vice versa. 

De fietsverbinding is uiterlijk 23 december 2016 gereed. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt het asfalt later aangebracht.

Fotograaf: Josh Walet