Nieuws

« Vorige - Volgende »

Postcoderoosproject voor zonnepanelen bij golfclub

11 oktober 2016 - 09:53  •  reacties

Postcoderoosproject voor zonnepanelen bij golfclub

Alphen aan den Rijn - Voor dit zogenoemde 'Postcoderoos'-project worden 168 zonnepanelen geplaatst op het dak van het oefencentrum van Golfclub Zeegersloot. Postcoderoos-projecten zijn een speerpunt van het 'Nationale Energieakkoord 2013' en speciaal bedoeld voor hen die geen zonnepanelen op hun eigen woning kunnen of willen plaatsen en toch een duurzaamheidsbijdrage willen leveren.

Deelnemers aan dit postcoderoosproject moeten woonachtig zijn in de aaneengrenzende postcodes 2401, 2402, 2403, 2405, 2405 en 2408 in Alphen aan den Rijn, 2461 in Woubrugge of 2481 in Ter Aar. Zij kunnen via de Coöperatie Energiek Alphen aan den Rijn onder gunstige voorwaarden investeren in zonnepanelen (à circa €340 per stuk) en vijftien jaar lang profiteren van de onderliggende belastingregeling, zoals kwijtschelding van energiebelasting. Het rendement bedraagt ongeveer €34 per zonnepaneel/per jaar, in totaal dus circa €500 over 15 jaar, waarmee de kosten dus ruimschoots worden terugverdiend.

De zonnepanelen worden geplaatst op het zestig meter lange dak van het oefencentrum van Golfclub Zeegersloot. Het project sluit naadloos aan op de duurzame ambities van de golfclub en draagt tevens bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid.

Informatieavond
Op dinsdag 25 oktober, om 19.30 uur, vindt in het clubhuis van Golfclub Zeegersloot een informatieavond plaats voor alle bewoners van deze 'postcoderoos' (vrije inloop). Het project zal worden toegelicht door de initiatiefnemers, de installateur van de zonnepanelen Sungevity, de afnemer van de elektriciteit Greenchoice en de gemeente Alphen aan den Rijn.

Fotograaf: Josh Walet
Energiek Alphen aan den Rijn.'
Energiek Alphen aan den Rijn

Opgericht in 2013.