Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vervanging parkeersystemen in Alphense centrum

3 november 2016 - 12:50  •  reacties

Vervanging parkeersystemen in Alphense centrum

Alphen aan den Rijn - In de eerste week van november 2016 worden de grote kabelwerkzaamheden afgerond. Donderdag 3 en vrijdag 4 november worden glasvezelkabels ingeblazen. Volgens planning worden volgende week de nieuwe servers geplaatst en geïnstalleerd en enkele betaalautomaten bij de ingang bij de Mediamarkt en het gemeentehuis vervangen en aangesloten. Ook worden dan de in- en uitritten en resterende betaalautomaten vervangen en wordt alles getest en afgemonteerd. Daarna worden alle bewakingscamera's vervangen.

Als abonnementhouders van de parkeermogelijkheden hun kenteken koppelen aan hun nieuwe pas, hoeven zij niet langer hun pas aan te bieden bij het in- en uitrijden. De slagboom opent dan automatisch. De pas is wel nodig als back-up als het kenteken niet goed gelezen wordt, of wanneer er gebruik wordt gemaakt van een andere auto.

De werkzaamheden in parkeergarage Castellum verlopen volgens planning. Ook op de andere parkeerplaatsen in het centrum van Alphen zijn de kabelwerkzaamheden inmiddels in volle gang. De parkeersystemen moeten uiterlijk 1 januari 2017 worden opgeleverd.

Fotograaf: Josh Walet