Nieuws

« Vorige - Volgende »

OM: 'Geen cassatie in rechtszaak Pierre Weymans'

8 november 2016 - 12:03  •  reacties

OM: Geen cassatie in rechtszaak Pierre Weymans

Alphen aan den Rijn - De advocaat-generaal ziet in het vonnis van het gerechtshof geen aanknopingspunten om appèl aan te tekenen bij de Hoge Raad der Nederlanden, meldt zij aan Studio Alphen. De Hoge Raad beoordeelt alleen of er procedurele fouten zijn gemaakt door de raadsheren in hoger beroep, niet of de verdachte terecht of onterecht is vrijgesproken.

Het gerechtshof in Den Haag stelde anderhalve week geleden dat B. handelde uit noodweer en heeft besloten om de verdachte te ontslaan van alle rechtsvervolging. "Er was sprake van een panieksituatie op het moment dat de verdachte in een nekklem op de grond lag en geen lucht meer kreeg", zei de raadsheer. Vorig jaar kwam de Haagse rechtbank tot dezelfde conlusie.

Pierre Weymans werd na een avond stappen in de Julianastraat in Alphen aan den Rijn vier keer in zijn been gestoken tijdens een ruzie met B. De ruzie zou zijn ontstaan na provocerend gedrag van B. Weymans verloor bij de steekpartij veel bloed en overleed een week later in een ziekenhuis

Fotograaf: Josh Walet