Nieuws

« Vorige - Volgende »

15e Westerhaven Memorial Toernooi

2 februari 2017 - 10:43  •  Chris Koot  •  reacties

15e Westerhaven Memorial Toernooi

Alphen aan den Rijn - Afgelopen 2 weken hebben 36 biljarters gestreden voor een finaleplaats voor de 15e Westerhaven Memorial Toernooi.

23, 24, 25, 30, 31 januari en 1 februari werd er gezellig en sportief gestreden.

Van de 6 poules gaan alleen de poulewinnaars door naar de finale die op 4 februari wordt gehouden.

In poule 1 was het tot het eind zeer spannend wie poulewinnaar zou worden, Gerard Termeulen van de Pepersteeg had na 4 wedstrijden 43 punten vergaard, Karel Scheeres van K.O.T. kon door te winnen op gelijk aantal punten komen, Karel wist inderdaad zijn laatste partij in winst om te zetten, en door een beter carambole percentage werd hij winnaar in zijn poule.

In poule 2 werd Peter van Asten van Harago met 48 punten ongeslagen winnaar en in poule 3 was het Theo Sassen die met 45 punten de winst greep.

In poule 4 was het Carlos Mahalla van Westerhaven die ook met 45 punten winnaar werd, echter bedankte hij voor de finale waardoor Wim de Jong, ook van Westerhaven, doorstroomde naar de finale.

Net zoals in poule 2 werd Gerrit Blaauw van ’t Scheepje in poule 5 ongeslagen winnaar.

Poule 6 was een heel ander verhaal, na 3 gespeelde wedstrijden waren er nog 4 spelers die met de winst aan de haal konden gaan. Chris Koot, Rik Schippers, Rob Kok, alle drie van Westerhaven en Teun van Hemert van ‘t Scheepje stonden respectievelijk op 32, 31, 31 en 31 punten. Martin van der Zwan ook van Westerhaven volgde met 27 punten. Rik Schippers wist van Rob Kok te winnen waardoor hij op 43 punten kwam en Rob Kok op 39 punten bleef steken. Martin van der Zwan speelde zijn laatste partij tegen Teun van Hemert, ook Martin wist zijn partij te winnen waardoor beide spelers ook op 39 punten kwamen. De laatste partij van deze poule ging tussen Chris Koot en Wim van Dijk (Westerhaven), door zijn partij te winnen kwam Chris Koot op 44 punten en werd hij poulewinnaar.

De volgende spelers gaan dus 4 februari in de finale uitmaken wie dit jaarlijks terugkerend toernooi gaat winnen:

1.      Karel Scheeres (K.O.T.)

2.      Peter van Asten (Harago)

3.      Theo Sassen (Pepersteeg)

4.      Willem de Jong (Westerhaven)

5.      Gerrit Blaauw (’t Scheepje)

 

6.      Chris Koot (Westerhaven)

Fotograaf: Josh Walet
BV Westerhaven.'
BV Westerhaven

Buurthuis Westerhaven.