Nieuws

« Vorige - Volgende »

Laatste bewoners van St. Joseph deze week verhuisd

10 maart 2017 - 09:13  •  reacties

Laatste bewoners van St. Joseph deze week verhuisd

Alphen aan den Rijn - Een deel van de bewoners was de afgelopen maanden al naar een andere locatie verhuisd, waardoor er nog veertig verhuizingen op het programma stonden. Manon Bolt coördineerde in opdracht van ActiVite de verhuizingen: "We hebben de verhuizingen bewust over vier dagen uitgespreid, zodat er met gemiddeld tien verhuizingen per dag voor iedere bewoner persoonlijke aandacht en tijd was." Met behulp van een plattegrond gaven de bewoners of hun familie aan waar alles moest komen te staan en te hangen. De meer persoonlijke dingen werden over het algemeen door de familie in- en uitgepakt. Manon: "Het is toch het fijnste als mensen die dichtbij je staan dat doen."

Al eind vorig jaar had ActiVite met iedere bewoner van St. Joseph persoonlijk een gesprek over zijn of haar wensen, waar familieleden of mantelzorgers bij waren. Bewoners konden niet alleen aangeven in welk woonservicecentrum ze wilden gaan wonen, maar ook op welke verdieping of aan welke kant van het gebouw. ActiVite heeft iedere bewoner een plek kunnen geven in het huis van zijn of haar voorkeur.

De sluiting van St. Joseph past in de plannen van ActiVite om de woonservicecentra in Alphen aan den Rijn te moderniseren. Met de opening van ActiVite Rietveld en de geplande opening van Rijnzate in 2018, bereidt ActiVite zich voor op deze veranderingen in de zorg.

Fotograaf: Josh Walet
St. Joseph.'
St. Joseph

Verzorgingstehuis voor ouderen.