Nieuws

« Vorige - Volgende »

Krimp aanmeldingen brugklas voor Ashram en Scala

3 april 2017 - 14:41  •  reacties

Krimp aanmeldingen brugklas voor Ashram en Scala

Alphen aan den Rijn - Uit cijfers van het Leidsch Dagblad blijkt dat het Ashram bijna half zo veel aanmeldingen als vorig jaar heeft ontvangen. Mocht de school vorig jaar nog 251 leerlingen in Alphen aan den Rijn verwelkomen, dit jaar zijn dat er 130. Bij de vestiging in Nieuwkoop daalt het aantal van 75 naar 60 leerlingen. Volgens de directie van de school komt dat niet direct door het zwakke oordeel van de onderwijsinspectie van vorig jaar. "Het ziet ernaar uit dat we in juni weer het groene licht krijgen", zo meldt de school aan de krant.

Het Scala College heeft te maken met een kleine krimp maar blijft ten opzichte van het totaal aantal aanmeldingen in Alphen aan den Rijn redelijk gelijk. Vorig jaar meldden 475 nieuwe leerlingen zich aan voor de school, dit jaar zijn dat er 410.

De Groene Hart scholen ontvangen iets minder leerlingen op het Leerpark en de Praktijkschool maar zien een lichte stijging op de Topmavo en het Lyceum. Het Leerpark gaat van 184 naar 124 leerlingen en de Praktijkschool van 40 naar 19. Op het Groene Hart Lyceum stijgt het aantal brugklassers van 191 naar 233 en de Topmavo krijgt er veertig leerlingen bij ten opzicht van jaar, van 164 naar 204. De vestiging in Rijnwoude gaat van 100 naar 113 leerlingen.

Bij het Wellantcollege zijn de cijfers nog onbekend, omdat men zich daar nog steeds kan aanmelden. 

Fotograaf: Josh Walet